- نویسنده : کد فارسی
- بازدید : 73 مشاهده
رضایت کاربران از دانلود فایل
پیشنهاد
3402
تعداد دانلود
3407
رضایت مندی
91%
توضیحات کامل در مورد فایل
دانلود تحقیق آماده در مورد زبان های آذریدر قالب فایل ورد با قابلیت ویرایش
پژوهشگران عزیز وبسایت فایل سحرآمیز امروز برای شما یک مقاله آماده درباره زبان های آذریبرای دانلود قرار دادیم امیدواریم مورد رضایت شما عزیزان واقع شده باشد می توانید بعنوان تحقیق ارایه دهید برای دیدن توضیحات بیشتر متن زیر را مطالعه فرمایید
جزییات فایل تحقیق زبان های آذریبه شرح زیر می باشد
- عنوان : زبان های آذری
- فرمت فایل : ورد doc ) word )
- قابلیت اجرا با نسخه های آفیس : 2013 تا آخرین نسخه
- قابلیت ویرایش بعد دانلود : دارد
- امکان پرینت گرفتن : بدون هیچ گونه مشکل در چاپ
- تعداد صفحه : 20
قسمتی از متن انتخاب شده از داخل فایل ورد در مورد زبان های آذریبه صورت زیر است
زبان آذری یکی از زبانهای ترکی است که در مناطق مختلف جهان صحبت میشود. این زبان در کشورهای آذربایجان، ارمنستان، گرجستان، افغانستان و روسیه به عنوان زبان رسمی شناخته شده و در ترکیه، عراق و سوریه نیز به عنوان یکی از زبانهای رایج شناخته میشود. همچنین، زبان آذری در برخی از کشورهای اروپایی نیز توسط جامعه آذریتبار صحبت میشود.
زبان آذری، دارای چند گویش مختلف است که به دلیل وجود مناطق مختلف صحبت این زبان، تفاوتهای زیادی دارند. این گویشها شامل گویش آذربایجانی، گویش تالیشی، گویش مغولی و گویش قره قویونلو میشوند.
زبان آذری دارای الفبایی است که بر اساس حروف الفبای لاتین نوشته میشود. همچنین، در برخی از مناطق از الفبایی بر پایه حروف الفبای عربی نیز استفاده میشود. این زبان دارای گستردهای از واژگان، اصطلاحات و قواعد گرامری است که با توجه به منطقه و گویش مورد استفاده، تفاوتهایی دارند.
زبان آذری به عنوان یکی از زبانهای مهم منطقه،در زمینههای مختلف مانند ادبیات، فرهنگ، رسانه، تاریخ و سیاست تاثیرگذاری داشته است. در ادبیات، شاعران و نویسندگان زیادی در زبان آذری آثار قابل توجهی خلق کردهاند. همچنین، در فرهنگ و سنتهای مردمان آذریتبار، این زبان دارای نقش مهمی است.
در حوزه رسانه، از زبان آذری در رادیو و تلویزیون استفاده میشود و برخی از شبکههای تلویزیونی و رادیویی در مناطق آذریزبان اختصاصی برای صدا و سیما دارند. همچنین، در حوزه تاریخ نیزبان آذری نیز نقش مهمی داشته است. این زبان، در برخی از دورههای تاریخی به عنوان زبان رسمی و اداری در کشورهایی مانند آذربایجان، گرجستان و ارمنستان شناخته شده است.
در حوزه سیاست نیز، زبان آذری در برخی از کشورهای مهم منطقه دارای نقش مهمی است. در آذربایجان، زبان آذری به عنوان زبان رسمی شناخته شده است و در گرجستان و ارمنستان نیز به عنوان یکی از زبانهای رسمی در نظام آموزشی و اداری استفاده میشود.
در کل، زبان آذری به عنوان یکی از زبانهای مهم منطقه، با توجه به وسعت جمعیت آن و تاثیرگذاری در بخشهای مختلف فرهنگی، ادبی، تاریخی، رسانهای و سیاسی، اهمیت بسیاری دارد. این زبان با توجه به تفاوتهای گویشی و منطقهای که در آن مورد استفاده قرار میگیرد، به عنوان یکی از زبانهای پراستفاده در جهان شناخته میشود. با توجه به اینکه زبان آذری به عنوان زبان رسمی در برخی از کشورهای منطقه شناخته شده است، آموزش و یادگیری آن میتواند به تقویت ارتباطات فرهنگی و سیاسی کشورهای مختلف منطقه و بهبود فرایند ارتباطی و اداری کمک کند. همچنین، آشنایی با زبان آذری و فرهنگ آذریزبانان در ارتباط با کشورهای منطقه، میتواند در تبلیغات و بازاریابی کسب و کارها نیز موثر باشد. با توجه به اهمیت زبان آذری، آموزش و یادگیری آن در دانشگاهها و موسسات آموزشی، میتواند به ارتقای سطح دانش و فرهنگ دانشجویان و علاقهمندان به فرهنگ و تاریخ منطقه کمک کند.
آذری باستان
زبان آذری را باید دنباله زبان مادی دانست. هیچ مدرک تاریخی در دست نیست که نشان دهد پیش از غلبه ترکی زبان دیگری جانشین زبان مادی در آذربایجان شده باشد. جز آن که میتوان تصور کرد که زبان اشکانی و سپس پارسی به نوبت در مرکزهای بزرگ آذربایجان تا اندازهای رواج یافته و اثرهایی در آذری به وجود آوردهاست. چون از زبان مادی باستان اثر مستقلی در دست نیست و از آن جز برخی اصطلاحها و نامها و واژههای پراکنده، بیشتر در کتیبههای هخامنشی، به جا نماندهاست، تشخیص دقیقتر آذری و خصوصیات آن تنها از مطالعه آثار آذری دوره اسلامی و همچنین بقایای آذری در آذربایجان کنونی امکانپذیر است.
آذری پس از حمله عربها
پروفسور ولادمیر مینورسکی در رابطه با زبان آذری میگوید: «مردمان بومی و اصیل یکجانشین روستایی و کشاورز آذربایجان در دوران فتح اعراب به لقب تحقیر آمیز علوج (غیرعرب)خطاب میشدند. اینها به گویشهای متفاوتی همچون آذری و تالشی تکلّم میکردند که هنوز هم امروز جزیرههایی از این زبانها در میان مردمان ترکزبان آذربایجان دیده میشود. تنها سلاح این جمعیت آرام و صلحجوی روستایی فلاخَن بود و بابک خرّمدین با پشتیبانیِ این گروه بر ضد خلیفه قیام کرد.» [۱]
پروفسور گیلبرت لاژارد هم میگوید: «زبان آذری در حوزه آذربایجان رواج داشت و یک زبان مهم ایرانی بود که مسعودی آن را در کنار دری و پهلوی نام میبرد»[۲]
سخن گفتن به آذری در آذربایجان طی نخستین قرنهای اسلامی در کتابهای گوناگون روشن شدهاست. قدیمیترین مرجع در این راستا، گفته ابن مقفع (متوفی۱۴۲ هجری/۷۵۹ میلادی) به نقل ابن ندیم است که زبان آذربایجان را پهلوی(الفهلویه)، منسوب به فهله، یعنی سرزمینی دربرگیرنده اصفهان، ری، همدان، ماه نهاوند و آذربایجان، میشمارد(الفهرست، به کوشش فوگل، ۱۳). همین قول در عبارت حمزه اصفهانی (به نفل یاقوت در معجم البلدان) و مفاتیح العلوم خوارزمی منعکس است.
ذکر واژه آذری را پس از ابن مقفع در کتاب البلدان یعقوبی میتوان یافت که نزدیک ۲۷۸ هجری/۸۹۱ قمری نوشته شدهاست. وی مردم آذربایجان را مخلوطی از ایرانیان آذری و جاودانیهٔ قدیم میشمارد و به نظر میرسد منظورش آذربایجانیهای مسلمان و آذربایجانیهای پیرو بابک خرّمدین است. ابن حوقل (درگذشتهٔ ۳۷۱ هجری/ ۹۸۱ میلادی) نوشتهاست: «زبان مردم آذربایجان و بیشتر مردم ارمنستان ایرانی(الفارسیه) است که آنها را به هم پیوند میزند و عربی نیز میان آنان به کار میرود و از آنان که به پارسی سخن میگوید، کمتر کسی است که عربی را نفهمد...»[۳]
یاقوت حموی میگوید: «مردم آذربایجان را زبانی است که آن را آذری (الاذریه) مینامند و مفهوم کسی جز آنان نیست[۴] رواج آذری را همزمان حمله مغول تایید میکند. زکریا بن محمد قزوینی در آثار البلاد که در ۶۷۴ هجری/۱۲۷۵ میلادی نوشته شدهاست میگوید که: «هیچ شهری از دستبرد ترکان محفوظ نماندهاست مگر تبریز». چنین بر میآید که دست کم تا زمان اباقا از کارایی ترکی بر کنار بودهاست.
مردم آذربایجان پیش از رواج ترکی به زبانی که از گویشهای مهم ایران بوده و به فراخور نام آذربایجان آذری خوانده میشدهاست، سخن میگفتهاند.آن زبان که با زبان ری و همدان و اصفهان از یک دست بودهاست، تا سدهٔ دهم و به گمان بسیار مدتها پس از آن نیز زبان غالب آذربایجان بودهاست.
پس از حملات عربها گروهی از مردم مراغه از آن شهر کوچیده و به منطقه رودبار الموت رفتند. این کوچندگان امروز نیز به نام مراغیها نامیده میشوند و در ۷-۸ روستای رودبار الموت سکونت دارند. آنها زبان اصلی مادی مراغه آذربایجان را حفظ کردهاند و امروز نیز به زبان ایرانی آذری سخن میگویند.[۵] حمدالله مستوفی، دین مراغیهای الموت را آیین مزدکی نامیدهاست.[۶]
و ... برای مطالعه و دریافت متن کامل فایل
زبان های آذریرا دانلود فرمایید